Leren: voor eigen regie van mensen met (licht) verstandelijke beperking

Wil jij graag nieuwe dingen leren, zodat je kunt leven zoals jij graag wilt? Thuis, op het werk of in je vrije tijd? Dat kan!

Bij 's Heeren Loo kun je terecht voor diverse programma's en trainingen. Zoals de computerprogramma's ‘Mijn Plan in Beeld' en de Doelenkiezer en de academie voor Zelfstandigheid. Daar kun je alles leren op het gebied van wonen en werken. Voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) is er Doedels. Waarom we dit allemaal ontwikkelen? Omdat we het belangrijk vinden dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Mijn Plan In Beeld: laat zien hoe je wilt leven, wonen en werken

Vind je het lastig te vertellen wat jij leuk vindt en wat jij graag wilt? Dan is het programma ‘Mijn Plan in Beeld' waarschijnlijk heel handig voor jou. Hiermee laat je in picto's en foto's zien hoe je wilt leven, wonen en werken. Dat kan van alles zijn: van zwemmen tot afwassen. Van tv-kijken tot uitgaan. En van uitslapen in het weekend tot familie bezoeken. Met ‘Mijn Plan In Beeld' maak je zelf je ondersteuningsplan en vertel je wat je wilt leren. Je kunt ook een weekagenda maken, waarin je per dag laat zien wat je gaat doen. Wil je hiermee aan de slag? Dat kan met je account van ‘Mijn Plan In Beeld dat je aan kan vragen bij [email protected].

De Doelenwijzer; samen leren

Wil jij graag iets leren? Zoals geld sparen? Of beter tanden poetsen? Dat lukt het best als iedereen jou daarbij helpt: je ouders, school, de jobcoach en je begeleiders. Daarom is er de Doelenkiezer. Met dit programma werkt iedereen met jou aan dezelfde doelen. Daardoor is de kans dat het lukt heel groot. Jij bepaalt zelf welke doelen dat zijn. Je kunt zelf een doel bedenken of kiezen uit bijna 1500 voorbeelden van doelen.. En als je slaagt, dan krijg je een heus diploma. Daar mag je trots op zijn!

Leren om je mening te geven?

Vind je het lastig om je mening te geven en om keuzes te maken? Ook daarvoor hebben we een boekje met werkvormen ontwikkeld. Deze training is onderdeel van ons cliënttevredenheidsprogramma Mijn Mening In Beeld. Je kunt deze training gratis downloaden.

Doedels: leren voor mensen met EMB

Heeft u een thuiswonend kind of familielid met een ernstig meervoudige beperking (EMB)? Voor hen is er Doedels. Dit is een praktische methode die mensen met EMB het leven actiever laat beleven. Doedels stimuleert de zintuigen en geeft plezier. De methode bestaat uit een handboek met twaalf thema's. In elk thema staat een activiteit in en om het huis centraal.

Zelf aan de slag met Doedels? Dat kan met behulp van het Handboek Doedels. Kijk eens op www.methodedoedels.nl of bestel het handboek via [email protected].

Meer informatie

Wil jij of wilt u meer weten over één van deze programma's? Neem dan contact op met Advisium: telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]. Er zijn geen kosten verbonden aan de programma's die we beschrijven op deze pagina.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL