Tandarts, mondhygiënist en (preventie-)assistent

Het is belangrijk dat we onze tanden en kiezen goed verzorgen. Dat voorkomt gaatjes, slijtage (tanderosie) en tandvleesproblemen. En het voorkomt infecties ergens anders in ons lichaam. En een gezond en schoon gebit is ook gewoon mooier. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Zij kunnen voor gespecialiseerde tandheelkundige zorg en preventieve mondzorg terecht bij de tandartsen, mondhygiënisten en (preventie-)assistentes van Advisium.

Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Onze tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistentes weten alles van mondzorg voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Dat is belangrijk, want gebitsproblemen kunnen te maken hebben met de verstandelijke beperking. Bovendien begrijpen zij de cliënt goed. Veel mensen met een (licht) verstandelijke beperking zijn bang voor de tandarts; dat begrijpen wij als geen ander. Onze tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistentes werken door heel Nederland. Zij hebben een speciale behandelruimte, met speciale stoelen en apparatuur. Ze nemen de tijd voor de cliënt. En ze vinden het belangrijk dat de cliënt zich prettig voelt.

Preventie en advies

Tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistentes adviseren de cliënt over goede gebitsverzorging. Dit om problemen aan tanden en kiezen te voorkomen.

Krijgt de cliënt toch probleem aan een tand of kies? Dan kan onze tandarts hem of haar goed behandelen. Dat doen we zorgvuldig en rustig, zodat de cliënt zich op zijn gemak voelt.

Veelvoorkomende vragen

Vragen aan de tandarts of de mondhygiëniste gaan vaak over:

  • kaak- en gebitsproblemen;
  • problemen met tandvlees;
  • ontstekingen;
  • kalmeringsmethoden;
  • een behandelplan.

Waar vind je ons?

Wil jij naar een gespecialiseerde tandarts of mondhygiënist? Neem dan contact met je huisarts of eigen tandarts op. Heb je vragen? Bel ons gerust. telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL