Ergotherapeut voor mensen met (licht) verstandelijke beperking

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking hebben soms even begeleiding nodig. Met leren afwassen en koken. Met aankleden. Met werken of met leren op school. Of met het goed invullen van de dag en van de vrije tijd. De ergotherapeuten van Advisium bieden ondersteuning. Zij onderzoeken en begeleiden de cliënt en leren hem oefeningen aan. Zodat de cliënt zo zelfstandig en prettig mogelijk kan functioneren.

Ergotherapeut: onderzoek en behandeling

Onze ergotherapeuten werken dagelijks met mensen met een (licht) verstandelijke beperking. De ergotherapeut onderzoekt waarom iemand bepaalde dagelijkse handelingen of activiteiten niet (meer) goed kan. De cliënt kan natuurlijk ook zelf vertellen wat hij moeilijk vindt en wat hij graag wil leren. Samen met de ergotherapeut gaat hij op zoek naar oplossingen. De cliënt leert nieuwe vaardigheden aan. En hij leert op een andere manier een handeling uit te voeren. Ook kan de ergotherapeut de ouders of begeleiders uitleggen hoe zij daarbij het best kunnen helpen.

In samenwerking met logopedist, orthopedagoog en diëtist

Onze begeleiding hangt af van de zorgvraag en mogelijkheden van de cliënt. Het kan zijn dat deze zorgvraag zo uitgebreid of ingewikkeld is, dat de ergotherapeut de hulp van andere specialisten nodig heeft. Zoals bijvoorbeeld de logopedist, de orthopedagoog en de diëtist. Deze specialisten werken dan samen in een team: een multidisciplinair team.

Veelvoorkomende vragen aan de ergotherapeut

Vragen aan de ergotherapeut gaan vaak over:

  • advies en voorlichting aan cliënten, medewerkers en verwanten (het systeem);
  • het begeleiden en behandelen van cliënten voor het ontwikkelen of behouden van zelfredzaamheid of voor het voorkomen van verlies van zelfredzaamheid;
  • advies over het plannen van de dagindeling en het invullen van vrijetijd
  • het geven van advies over hulpmiddelen en aanpassingen;
  • advies en voorlichting over ergonomie (voor cliënten en medewerkers)

Waar vind je ons?

Heb jij een ergotherapeut nodig? Ga dan eerst naar je eigen huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen.

Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerksters, telefoon: 0800 3 55 55 55, [email protected].

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL