Hoe ga ik om met het gedrag van mijn kind (VG of LVG)?

Heeft u problemen met het opvoeden van uw kind? Dan kunt u een Oudertraining volgen bij Advisium. De training is bedoeld voor ouders met kinderen van 5 tot 17 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Onze specialisten weten alles van de problemen waar u als ouders tegenaan kunt lopen bij het opvoeden van uw kind.

Oudertraining voor ouders van kinderen 5-17 jaar

De Oudertraining is bedoeld voor ouders met kinderen met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblemen in de leeftijd van 5 tot 17 jaar. Zo'n training is altijd maatwerk. Want ieder kind is uniek. En geen gezin is hetzelfde. Sommige trainingen zijn individueel en geven we bij u thuis. Aan andere trainingen doen meerdere ouders/verzorgers mee. In de Oudertraining ligt de nadruk op de mogelijkheden van u en uw kind, niet op de beperkingen.

Opvoedtechnieken en thuisopdrachten

Er zijn twee type trainingen: de basistraining en de toegepaste training. In de basistraining leert u opvoedkundige technieken, zoals: positieve dingen zeggen, prijzen, belonen, apart zetten, zinvol straffen en instructies geven. U krijgt ook thuisopdrachten. Na de basistraining volgt de toegepaste training. Hierin leert u hoe u een gedragsverandering bereikt bij uw kind. Ook maakt u samen met ons een werkplan met concrete actiepunten. Daarmee gaat u thuis zelf aan de slag.

Waar vindt u ons?

Wilt u eerst meer weten? Stel uw vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de Oudertraining?

Heeft u behoefte aan een Oudertraining voor een zorgvraag? Én heeft uw kind een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze behandeling? Dan wordt de Oudertraining voor die specifieke zorgvraag vergoed op basis van de Wlz of Jeugdwet.

Wij kunnen u ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg u vergoed krijgt.

Lees meer over:

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL