Begeleiding voor uw gezin en uw (L)VG-kind

Heeft u een kind met een (licht) verstandelijke beperking? En vindt u het lastig om te gaan met zijn of haar gedrag? Dan kunt u thuis intensieve ondersteuning krijgen van een gezinsmedewerker. Dit heet: intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling (IOG). 's Heeren Loo biedt dit in samenwerking met Advisium. Onze specialisten begeleiden u en uw gezinsleden. U bent bij ons dus op de beste plek.

Intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling: advies en ondersteuning bij de opvoeding

Intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling is bedoeld voor het gezin van een kind of jongere met een (licht) verstandelijke beperking. Zo'n gezin kan flink onder druk staan. Soms lopen ouders vast. De intensieve orthopedagogische behandeling vindt vooral plaats in het gezin. Een gezinsmedewerker geeft adviezen over de opvoeding en helpt u daarmee aan de slag te gaan. Ook op lastige momenten kunt u terecht bij deze medewerker. En hebt u meer begeleiding nodig? Dan regelen we dat.

Meerdere problemen in uw gezin?

Hebt u in uw gezin meerdere problemen, waardoor uw gezin volledig is vastgelopen? Dan komt u misschien in aanmerking voor begeleiding volgens de methode Multiproblem. Lees meer over de de methode Multiproblem.

Waar vindt u ons?

Wilt u meer weten? Stel uw vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling?

Hebt u behoefte aan intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling voor een specifieke zorgvraag en én heeft uw kind een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze behandeling? Dan wordt de gezinsbehandeling vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wij kunnen u ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg u vergoedt krijgt.

Heb je een gemeentelijke beschikking dan wordt de behandeling vergoed op basis van de Jeugdwet.

Lees meer over:

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL