Problemen met je voeten en met lopen?

Heb jij problemen je voeten of met lopen? Dan kun je veel hebben aan een aanpassing aan je schoen. Aan steunzolen. Of aan aangepaste (orthopedische) schoenen. Je kunt hiervoor terecht bij 's Orthopedie van Advisium. Onze specialisten behandelen zowel mensen mét als mensen zónder een verstandelijke beperking.

Aangepaste schoenen of steunzolen

Als je problemen hebt met je voeten, moet je eerst naar een specialist. Zoals een revalidatiearts, reumatoloog of orthopedisch chirurg. Deze specialist kan je dan doorverwijzen naar onze orthopedisch schoenmaker. Je komt bij ons op een afspraak. We horen graag van jou welke voetklachten jij hebt. Daarna noteren we alle gegevens van jouw voeten en van de manier waarop jij loopt (jouw looppatroon). We hebben ook informatie van de specialist die jou heeft verwezen. Daarna krijg je een advies over het beste hulpmiddel. Dat kan een steunzool zijn die je in je schoen doet. Het kan ook zijn dat we jouw schoenen aanpassen (bijvoorbeeld een verhoging van de hak of de zool). Heb je meer nodig? Dan maken we aangepaste schoenen. Dit zijn nieuwe schoenen die we speciaal maken voor jouw voeten. Je kunt zelf het model, de kleur en de kwaliteit van het leer kiezen. Voor het aanmeten van steunzolen is geen verwijzing nodig van een specialist.

Zodat jij weer prettiger kunt lopen

Daarna gaan we aan de slag in onze orthopedische werkplaats. We maken steunzolen, passen je schoenen aan of we maken nieuwe, aangepaste schoenen. We kunnen zelfs orthopedische maatpantoffels en –sandalen maken. Zodat jij je weer prettiger en met minder klachten kunt lopen.

Waar vind je onze orthopedisch schoenmaker?

Wil jij graag naar onze orthopedisch schoenmaker? Ga dan eerst naar je eigen huisarts. De huisarts kan jou doorverwijzen naar een medisch specialist, die jou weer kan doorverwijzen naar Advisium. Maak wel eerst een afspraak met ons, telefoon 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen worden volledig vergoed. Je betaalt wel een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt elk jaar opnieuw wettelijk vastgesteld.

Voor vergoeding van orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen gelden speciale voorwaarden. Hiervoor is dus geen algemeen geldende regel.

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL