Steunkousen (therapeutische kousen)

Heb jij problemen met je bloedsomloop in je arm of been? En heb jij daardoor last van bijvoorbeeld spataderen, lymfoedeem (ophoping van lymfevocht)? Dan kan het verstandig zijn een steunkous (therapeutische kous) te dragen. De bandagist van Advisium verzorgt deze kousen op maat voor jou. We zijn er voor zowel mensen mét als zónder een (lichte) verstandelijke beperking.

Steunkousen: wat en hoe?

Een steunkous (therapeutisch-elastische kous) is een gebreide kous voor je (onder)been of arm. De steunkous geeft extra druk op de plekken in je benen waar veel vocht zit (vochtophoping). Hierdoor raak je dit vocht beter kwijt. Dit helpt tegen spataderen, lymfoedeem en een slechte bloedsomloop.

Steunkous op maat

Als je voor het eerst bij ons op een afspraak komt, dan krijg je een gesprek met onze bandagist. Dat is iemand die alles weet van steunkousen. We horen wel graag van jou wat jouw klachten zijn. En we onderzoeken je. Daarna verzorgen wij een steunkous op maat. Dat doen we in overleg met jouw behandeld arts en/of met een oedeemtherapeut (specialist in het behandelen van ophoping van lymfevocht). Elke keer als je bij ons komt, meten we jouw arm of been op. Zo heb je altijd een goed werkende en goed passende steunkous.

Steunkous aan- en uittrekken

Vind je het moeilijk om je steunkous aan- en uit te trekken? Dan gaan we samen met jou op zoek naar een oplossing. Daar zijn namelijk verschillende hulpmiddelen voor.

Wil je meer weten? Onze bandagisten houden regelmatig spreekuur op diverse locaties in de regio. Heb je een indicatie voor een steunkous? Dan kunnen we ook bij je langskomen. Hiervoor vragen wij een vergoeding.

Waar vind je ons?

Heb jij problemen met spataderen, lymfoedeem of een slechte bloedsomloop? Ga dan eerst naar je eigen huisarts of naar een specialist in het ziekenhuis. Hij kan jou doorverwijzen naar Orthopedie.

Hoe kun je ons bereiken?

Wil jij graag advies over hulpmiddelen? Ga dan eerst naar je eigen huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen. Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Meer informatie is ook te vinden op www.sheerenlooorthopedie.nl.

Wie betaalt jouw hulpmiddelen?

Vanuit de basisverzekering krijgt u uw steunkous volledig vergoed (100%). Wel geldt de eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt elk jaar opnieuw wettelijk vastgesteld.

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen verzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL