Advies over hulpmiddelen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Heb jij een verstandelijke beperking en problemen met staan, zitten of lopen? Heb jij problemen met in en uit bed gaan? Met douchen en aankleden? Of moet jij revalideren van een operatie? Voor heel veel dagelijkse handelingen zijn handige hulpmiddelen beschikbaar. Voor advies over hulpmiddelen kun je terecht bij Advisium. Zodat jij zo prettig en zelfstandig mogelijk kunt leven.

Onderzoek door ergotherapeut, fysiotherapeut of andere specialist

Onze specialisten weten alles van de problemen waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Jij bent dus van harte welkom. Bij Advisium werken ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en orthopedisch specialisten. Zij onderzoeken waar je klacht vandaan komt en vertellen welk hulpmiddel voor jou geschikt is.

Heb jij een probleem met het uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals koken of aankleden? Dan kun je voor advies terecht bij een ergotherapeut. Hebben jouw problemen te maken met bewegen of met je lichaamshouding? Dan krijg jij advies van een fysiotherapeut. Voor problemen op het gebied van communicatie (taal, spraak, stemklachten), slikken en gehoor ga je naar de logopedist.

Hulpmiddelen

Voor vrijwel elk probleem is een hulpmiddel verkrijgbaar. Er zijn hulpmiddelen voor:

  • Communicatie (computergebruik, gesprek voeren, schrijven, telefoneren, veiligheid)
  • Mobiliteit (zoals: autorijden, fietsen, rolstoel, scootmobiel, staan, traplopen)
  • Huishouden (zoals: afwassen, eten koken)
  • Ontspanning (zoals: handwerken, lezen, sporten/bewegen, tuinieren)
  • Verzorging (zoals: aankleden, eten, toiletgebruik)
  • Wonen (zoals: opstaan uit een bed of stoel, verlichting bedienen, slapen)
  • Gehoor (hoortoestel, ringleiding)
  • Eten en drinken (zoals aangepaste bekers en bestek)

Orthopedische hulpmiddelen

Heb jij pijn met lopen of staan? Dan kan het zijn dat jij steunzolen of aangepaste schoenen nodig hebt. Wij maken deze in onze eigen orthopedische werkplaats. Heb je last van een verstuikte pols, knie of enkel/ Dan kun je een brace laten maken. En heb jij spataderen, lymfoedeem of een slechte bloedsomloop in arm of been? Dan kan een steunkous helpen.

Waar vind je ons?

Wil jij graag advies over hulpmiddelen? Ga dan eerst naar je eigen huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen. Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt jouw hulpmiddelen?

Heb je behoefte aan hulpmiddelen en wil je die met behulp van 's Heeren Loo regelen, neem dan voor de vergoedingen contact op met Advisium, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]. De vergoedingen zijn namelijk complex en sterk afhankelijk van je eigen situatie..

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Diabetes (type 2) testmateriaal wordt niet vergoed.

Diabetes-hulpmiddelen worden vergoed, mits deze zijn voorgeschreven door huisarts, internist of diabetesverpleegkundige.

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen verzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL