Arts verstandelijk gehandicapten (AVG) bij ziekte, pijn of ongemak

Voel jij je ziek of heb je ergens pijn? Heb je last van epilepsie? Of heb je moeite met horen of zien? Dan wil jij natuurlijk dat de arts naar je luistert. En dat de arts jou begrijpt. Ga dan naar de AVG-polikliniek van Advisium.

In onze AVG-polikliniek werken artsen verstandelijk gehandicapten (AVG-artsen). Zij onderzoeken, behandelen en begeleiden mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Je bent hier dus op de beste plek!

Voor mensen met een (lichte)verstandelijke beperking

Wil jij graag naar een AVG-arts? Ga dan eerst naar je eigen huisarts. Want veel klachten zijn eenvoudig en snel op te lossen. Heb je toch meer zorg nodig? Dan kan de huisarts jou doorverwijzen naar onze AVG-polikliniek. Jij bent van harte welkom! Onze artsen hebben veel ervaring met het behandelen en begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Dat is prettig voor jou. Want mensen met een (licht) verstandelijke beperking hebben vaker dan anderen klachten over hun gezondheid.

Onderzoek, behandeling en begeleiding

De AVG-arts onderzoekt eerst waar jouw klachten vandaan komen. Vaak weet hij dat vrij snel. Maar soms is een klacht ingewikkelder. Jouw klachten kunnen te maken hebben met je beperking, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook kunnen jouw klachten te maken hebben met een bepaald ziektebeeld, zoals een syndroom. Na het onderzoek maakt de AVG een behandelplan. In dit plan staat hoe de arts jou wil behandelen en begeleiden. Zodat jouw klacht weggaat. Of zodat je minder last van hebt van jouw klacht. De AVG wil graag dat jij je weer prettig voelt. En dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Verpleegkundige zorg

Het kan zijn dat de AVG-arts jou doorverwijst naar een verpleegkundige. De verpleegkundige let erop dat jij je medicijnen goed inneemt. Ze geeft inentingen. Ze verzorgt wonden. En ze doet lichamelijke onderzoeken. De verpleegkundige maakt uitstrijkjes (onderzoek naar baarmoederhalskanker). En ze controleert jou, bijvoorbeeld op hepatitis B, borst- en cervixkanker en hart- en vaatziekten. En ben jij te zwaar? Dan meet de verpleegkundige jouw vetgehalte (BMI). Ook onderzoekt ze of jij goed en gezond eet. Jij gaat naar de verpleegkundige toe, maar de verpleegkundige kan ook bij jou thuis komen.

Waar vind je ons?

Wil jij graag naar een arts verstandelijk gehandicapten (AVG) van Advisium? De huisarts kan je doorverwijzen. Er is waarschijnlijk een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de arts verstandelijk gehandicapten?

Heb jij behoefte aan een consult bij de AVG van Advisium én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)? Dan wordt de behandeling vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Lees meer over:

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL