Heb jij een (licht) verstandelijke beperking en wil je graag gezonder leven?

Wil jij graag gezonder leven? Gezond eten, bewegen, stoppen met roken en af en toe lekker ontspannen? Dan ben je welkom bij Advisium. Onze specialisten werken dagelijks met mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Minder pijntjes en fitter

Beweeg jij wel genoeg? Eet jij wel genoeg groenten en fruit? Of houd je vooral van snoep en patat. Rook jij weleens een sigaret? En hoe zit het met alcohol? Mensen met een (licht) verstandelijke beperking zijn vaak minder gezond dan anderen. Wij vinden het belangrijk dat jij gezond leeft. Want dan heb je minder lichamelijke klachten en pijntjes. En je voelt je fitter en meer zelfverzekerd.

Begeleiding door een specialist

Bij Advisium werken verschillende specialisten die jou kunnen begeleiden en behandelen. Zoals fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten, en logopedisten. Wij werken volgens het Bravo-kompas van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Bravo staat voor: Bewegen, Roken, Alcohol en drugs, Voeding, Ontspanning.

Afvallen?

Wil jij graag afvallen? Dat kan het met Happy Weight Stippenplan. Lees meer

Waar vind je ons?

Wil jij graag gezonder leven? Neem dan contact op met Advisium, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel en welke zorg jij vergoed krijgt.

Wie betaalt de diëtist?

Wil jij graag afvallen vanwege een zorgvraag én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze begeleiding? Dan wordt de behandeling vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Heeft de zorgvraag geen directe relatie met de beperking op basis waarvan jij een indicatie van het CIZ hebt gekregen? Dan wordt deze niet vergoed op basis van de subsidieregeling of de Wlz. Afhankelijk van jouw leeftijd, zorgvraag en zorgpolis wordt de diëtist - gedeeltelijk - vergoed uit de basisverzekering of soms gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering. Het kan dat daarbij wel het eigen risico wordt aangesproken.

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL