Tandarts voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Ga jij naar regelmatig naar de tandarts? Het is belangrijk dat je je tanden en kiezen goed verzorgt. Want daarmee voorkom je gaatjes, slijtage (tanderosie) en tandvleesproblemen. En je voorkomt infecties en pijn aan je gebit of ergens anders in je lichaam. Voor goede mondzorg ben je welkom bij de tandartsen, mondhygiënisten en (preventie-)assistentes van Advisium.

Een tandarts die jou begrijpt

Onze tandartsen, mondhygiënisten en (preventie-)assistentes weten alles van specialistische tandheelkundige zorg aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Dat is belangrijk, want misschien hebben jouw problemen te maken met je beperking. En misschien ben je bang voor de tandarts. Onze tandartsen hebben een speciale behandelruimte, met speciale stoelen en apparatuur. Ze nemen de tijd voor je. En ze vinden het belangrijk dat jij je prettig voelt.

Verzorg je gebit goed

Het is belangrijk dat jij je tanden en kiezen goed verzorgt. Zodat jij minder snel gaatjes, slijtage (tanderosie) en tandvleesproblemen krijgt. Wil je weten hoe jij je gebit het best kunt verzorgen? Dat vertellen we je graag. Lees meer

Onder narcose bij de tandarts: in het uiterste geval

In sommige gevallen kan de tandarts besluiten dat jij een narcose krijgt. Je merkt en voelt dan niets van de behandeling. Je kunt bijvoorbeeld een narcose krijgen omdat je bang bent, waardoor we je niet goed kunnen behandelen. Je krijgt alleen een narcose als het echt niet anders kan. We kunnen je de narcose geven via een infuus (een klein slangetje in je arm) of met slaapgas (via een mondkapje). De anesthesist bepaalt of jij een narcose mag krijgen.

Waar vind je onze tandartsen?

Wil je graag naar een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een (licht) verstandelijke beperking? Neem dan contact op met Advisium, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de tandarts?

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking en woon jij thuis? En wil je graag specialistische tandartszorg? Neem dan voor de vergoedingen contact op met Advisium, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]. De vergoedingen zijn namelijk complex en sterk afhankelijk van je eigen situatie.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL