Heb je een (licht) verstandelijke beperking en slaapproblemen?

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking? En slaap je slecht? Dat is vervelend. Want dan ben je vast de hele dag moe. Misschien ben je ook wel snel boos? Kan je de hele dag niet stilzitten? Of ben je zelfs depressief? Wil jij graag beter slapen? Kom dan naar onze slaappoli.

Slaappoli met verstand van jouw beperking

Slaapproblemen komen veel voor bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Op onze slaappoli werken mensen die veel verstand hebben van dit soort slaapproblemen. Dat is heel fijn, want deze problemen kunnen te maken hebben met je beperking. Je bent hier dus op de beste plek!

Onderzoek, behandeling en begeleiding

De specialisten van de slaappoli onderzoeken hoe het komt dat jij slecht slaapt. Daarna maken ze een behandelplan. In dit plan staat welke behandeling en begeleiding jij krijgt.

De behandelaars doen er alles aan om jouw slaapproblemen op te lossen of te verbeteren. Zodat jij 's nachts weer beter slaapt en overdag niet meer zo moe of onrustig bent. Jij voelt je dan beter. En jij kunt dan je dagelijkse dingen weer beter doen. En als je beter slaapt, heb je vaak ook minder zorg en begeleiding nodig. Je krijgt dus meer regie over je eigen leven.

Waar vind je ons?

Wil je graag naar onze slaappoli? De huisarts kan je doorverwijzen. Er is een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de slaappoli?

Heb jij behoefte aan onderzoek, begeleiding of behandeling voor een slaapprobleem? Én heb jij daarvoor een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)? Dan wordt de behandeling vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Heeft de klacht geen directe relatie met de beperking op basis waarvan jij een indicatie van het CIZ hebt gekregen? Dan wordt behandeling van jouw specifieke klacht niet vergoed op basis van de Wlz. Alternatieven zijn dan behandeling op basis van een beschikking van de gemeente (op grond van de Jeugdwet), behandeling op basis van de zorgverzekeringswet of een behandeling op eigen kosten.

Onderzoek melatoninetekort en autisme

Melatonine is bekend vanwege de rol bij een gezonde slaap. De hersenen maken deze stof in kleine hoeveelheden 's avonds en 's nachts aan. Melatonine breekt veel schadelijke stoffen af. En melatonine is nodig voor de groei van zenuwbanen in de hersenen. De melatonine-aanmaak komt pas circa drie maanden na de geboorte op gang. Daarom is het ongeboren kind voor een normale ontwikkeling van de hersenen volledig afhankelijk van melatonine van de moeder. En tijdens de eerste levensfase van melatonine via de moedermelk. Een melatoninetekort is mogelijk een belangrijke oorzaak voor autisme. Dit blijkt uit voorlopig onderzoek van Wiebe Braam, arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) bij Advisium locatie Wekerom. De onderzoeksresultaten maken het interessant op grotere schaal te onderzoeken of het zinvol is moeders met een verhoogd risico op het krijgen van een kind met autisme, tijdens de zwangerschap te behandelen met een lage dosis melatonine. Een studie hiervoor wordt voorbereid.

Lees ook de volgende artikelen:

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL