Heb je een verstandelijke beperking en ga je slechter zien?

Merk je dat je minder goed gaat zien? Dat jouw ogen achteruitgaan? Ga dan naar een arts verstandelijk gehandicapten (AVG) van Advisium. Deze arts weet alles waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Je bent bij ons dus op de beste plek.

Onderzoek door de AVG-arts

Als jij slechtere ogen krijgt, dan kun je vaker vallen of ergens tegenaan botsen. En je wordt ook sneller onzeker. De AVG-arts onderzoekt je ogen en bekijkt of jouw klacht misschien te maken heeft met jouw verstandelijke beperking. Soms verwijst hij jou door naar een opticien. De AVG-arts kan je ook doorverwijzen naar een KNO-arts of een oogarts. Heb jij staar? Dan kun je worden geopereerd.

Met ernstige visuele beperking naar Bartiméus

Zie je echt heel slecht (ernstige visuele beperking)? Dan kun jij voor verdere begeleiding en behandeling terecht bij Bartiméus. Dat is dé specialist in Nederland voor mensen met een visuele beperking. Bartiméus onderzoekt jouw klacht en adviseert je over het leven met een visuele beperking. Ook krijg je advies over handige hulpmiddelen voor bijvoorbeeld computergebruik, lezen en apparaten zoals iPads en mobiele telefoons.

Waar vind je ons?

Denk jij dat je een oogonderzoek nodig hebt? Neem dan contact op met Advisium, tel. 0800 3 55 55 55, [email protected]

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg jij vergoed krijgt.

Wie betaalt dit onderzoek?

Heb jij behoefte aan een oogonderzoek én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze behandeling? Dan wordt het onderzoek vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Heeft de oogklacht waarvoor jij naar Advisium wilt geen directe relatie met de beperking op basis waarvan jij een indicatie van het CIZ hebt gekregen? Dan wordt behandeling van die specifieke klacht niet vergoed op basis van de Wlz. Afhankelijk van je leeftijd, klacht en zorgpolis, wordt jouw behandeling dan vergoed uit de basisverzekering óf uit de aanvullende verzekering. In sommige gevallen zal jij deze behandeling – deels of geheel – zelf moeten betalen.

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen verzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL