Verstandelijke beperking en problemen met je gehoor?

Vind jij het lastig om andere mensen goed te verstaan? Hoor je de geluiden om je heen steeds slechter? Ga dan voor een gehooronderzoek naar de AVG-polikliniek van Advisium. Hier werken artsen verstandelijk gehandicapten (AVG-artsen). Zij weten alles van de klachten waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Je bent hier dus op de beste plek!

Onderzoek voor je oren

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking hebben meer kans op slechthorendheid. De AVG-arts onderzoekt jou en bekijkt of jouw klacht misschien te maken heeft met jouw verstandelijke beperking. Voor een uitgebreider onderzoek ga je naar een logopedist van Advisium. De logopedist doet deze test zelf óf schakelt een externe gehoorspecialist in. We onderzoeken hoe goed jij hoort en met welke geluiden jij moeite hebt. En je krijgt adviezen. Zodat je minder last hebt van je gehoorprobleem.

Gehoorapparaat

Heb jij een gehoorapparaat nodig én zijn jouw oren daarvoor geschikt? Dan kan de logopedist jou leren hoe je een gehoorapparaat gebruikt. En hoe je omgaat met het horen, herkennen en verstaan van geluiden.

Syndroom van Down? Elke drie jaar onderzoek

Heb jij het syndroom van Down? Dan is het goed om elke drie jaar een gehooronderzoek te laten doen. Want mensen met het syndroom van Down hebben meer kans op gehoorproblemen. Dit geldt ook voor sommige andere syndromen. Onze logopedisten kunnen je er meer over vertellen.

Waar vind je ons?

Denk jij dat je een gehooronderzoek nodig hebt? Neem dan contact op met Advisium, tel. 0800 3 55 55 55, [email protected]

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg jij vergoed krijgt.

Wie betaalt dit onderzoek?

Heb jij behoefte aan een gehooronderzoek én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze behandeling? Dan wordt het onderzoek vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Heeft de gehoorklacht waarvoor jij naar Advisium wilt geen directe relatie met de beperking op basis waarvan jij een indicatie van het CIZ hebt gekregen? Dan wordt behandeling van die specifieke klacht niet vergoed op basis van de Wlz. Afhankelijk van je leeftijd, klacht en zorgpolis, wordt jouw behandeling dan vergoed uit de basisverzekering óf uit de aanvullende verzekering. In sommige gevallen zal jij deze behandeling – deels of geheel – zelf moeten betalen.

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Audiologische zorg wordt volledig vergoed. Het zou kunnen dat daarbij wel het eigen risico wordt aangesproken. Hoortoestellen worden voor 75% vergoed (25% eigen bijdrage). Wel geldt hiervoor het eigen risico. Is de gehoorspecialist StAr-geregistreerd? Dan heb jij geen verwijzing nodig.

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL