Heb je een (licht) verstandelijke beperking en ga jij slechter horen of zien?

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking en ga jij slechter horen of zien? Ga dan voor een onderzoek naar de AVG-polikliniek van Advisium. Hier werken artsen verstandelijk gehandicapten (AVG-artsen). Zij weten alles van de klachten waar mensen met een (lichte) verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Je bent hier dus op de beste plek!

Onderzoek van je gehoor

Vind jij het lastig om andere mensen goed te verstaan? Hoor je de geluiden om je heen steeds slechter? Mensen met een (licht) verstandelijke beperking hebben meer kans op slechthorendheid.

De AVG-arts onderzoekt jou en bekijkt of jouw klacht misschien te maken heeft met jouw verstandelijke beperking. Voor een uitgebreider onderzoek ga je naar een logopedist van Advisium. De logopedist doet deze test zelf óf schakelt een externe gehoorspecialist in. We onderzoeken hoe goed jij hoort en met welke geluiden jij moeite hebt. En je krijgt adviezen. Zodat je minder last hebt van je gehoorprobleem. Heb jij een gehoorapparaat nodig en zijn jouw oren daarvoor geschikt? Dan kan de logopedist jou leren hoe je een gehoorapparaat gebruikt. En hoe je omgaat met het horen, herkennen en verstaan van geluiden.

Syndroom van Down? Elke drie jaar een onderzoek

Heb jij het syndroom van Down? Dan is het goed om elke drie jaar een gehooronderzoek te laten doen. Want mensen met het syndroom van Down hebben meer kans op gehoorproblemen.

Onderzoek voor je ogen

Vind jij dat je ogen achteruit gaan? Dat je niet alles meer zo goed ziet? Ga dan naar de AVG-arts. Want als jij slechtere ogen krijgt, dan kun vaker vallen of ergens tegenaan botsen. En als je niet alles goed kunt zien, dan word je ook sneller onzeker. De AVG-arts onderzoekt je ogen en bekijkt of jouw klacht misschien te maken heeft met jouw verstandelijke beperking. Soms verwijst hij jou door naar een opticien.

Heb je een ernstige visuele beperking? Dan kun jij voor verdere begeleiding en behandeling terecht bij Bartiméus. Dat is dé specialist voor mensen met een visuele beperking.

Bartiméus onderzoekt jouw klacht en adviseren je over het leven met een visuele beperking. Ook krijg je advies over handige hulpmiddelen voor bijvoorbeeld computergebruik, lezen en apparaten zoals iPads en mobiele telefoons. De AVG-arts kan je ook doorverwijzen naar een KNO-arts of een oogarts. Heb jij staar? Dan kun je worden geopereerd.

Waar vind je ons?

Denk jij dat je een gehooronderzoek of oogonderzoek nodig hebt? Neem dan contact op met Advisium, tel. 0800 3 55 55 55, [email protected]

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg jij vergoed krijgt.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL