Obstipatie bij mensen met (licht) verstandelijke beperking

Heb jij last van buikpijn, buikkrampen, pijn bij het poepen en harde, droge ontlasting? Dan heb jij misschien last van een verstopping in de dikke darm. Dit heet: obstipatie. Daardoor kun jij moeilijk naar de wc. Hulp nodig? Ga dan naar de obstipatie-poli van Advisium.

In onze obstipatie-poli werken verpleegkundigen die jou als beste kunnen onderzoeken, behandelen en begeleiden.

Verstopping door te weinig bewegen, slecht eten of stress

Een verstopping komt veel voor bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Eén op de drie mensen heeft er last van. Dat kan komen door te weinig bewegen of door te weinig (vezelrijk) eten. Andere oorzaken zijn stress of trauma. Ook sommige medicijnen kunnen een verstopping veroorzaken.

Onze verpleegkundigen weten alles van de problemen die kunnen voorkomen bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Zij begrijpen jou dus goed. Het kan zijn dat je andere medicijnen krijgt. Dat je meer water moet drinken of meer vezelrijk voedsel moet eten. Soms zijn tijdelijk laxeermiddelen nodig. En voel je dat je naar de wc moet? Wacht daar dan niet mee.

Waar vind je onze obstipatie-poli?

Wil jij graag naar de obstipatie-poli van Advisium? De huisarts kan je doorverwijzen. Er is een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de obstipatie-poli?

Heb jij behoefte aan een consult bij de AVG van Advisium én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)? Dan wordt de behandeling voor deze specifieke zorgvraag vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL