Voorlichting over gezonde tanden en kiezen (mondzorg)

Verzorg jij je tanden en kiezen goed? Dat is heel belangrijk. Want als jij goed poetst, heb jij minder kans op gaatjes, slijtage (erosie) en bloedend of ontstoken tandvlees. En je voorkomt pijn en infecties. Een gezond en schoon gebit is ook mooier. Daarom werken bij de tandartspraktijken van Advisium mondhygiënisten en preventie-assistentes. Zij behandelen jou en geven jou advies. Dit heet: preventieve mondzorg.

Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

De mondhygiënisten en preventie-assistentes weten alles over de problemen waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Jij bent hier dus van harte welkom. De mondhygiënist helpt je om je gebit schoon te houden. De (preventie)assistent leert je hoe jij je gebit schoon en fris houdt. Het is belangrijk dat je goed poetst. En het is ook heel belangrijk dat je tandenstokers gebruikt. Jij krijgt ook advies over eten en drinken. Wist je bijvoorbeeld dat zure frisdrank of snoep heel slecht is voor je tandglazuur?

Informatie over mondzorg voor verwanten en begeleiders

Krijg je bij het tandenpoetsen hulp van een begeleider of van je vader of moeder? Dan krijgen ook zij informatie over goede mondzorg. Zodat zij weten hoe ze jouw gebit het best kunnen verzorgen. En krijg je toch een gaatje of een infectie? Dan kunnen onze tandartsen jou als beste behandelen. Dat doen ze in alle rust en heel zorgvuldig. Dat is wel zo prettig.

Waar vind je ons?

Wil je graag leren hoe jij je gebit goed verzorgt? Neem dan contact op met Advisium, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de tandarts?

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking en woon jij thuis? En wil je graag specialistische tandartszorg? Neem dan voor de vergoedingen contact op met Advisium, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]. De vergoedingen zijn namelijk complex en sterk afhankelijk van je eigen situatie.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL