Afvallen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Vind jij het lastig om gezond te eten en voldoende te bewegen? Of heb je om een andere reden overgewicht? Dan ben je welkom in onze eet- en drinkpoli. Bij ons kun je afvallen. Wij begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking.

Afvallen bij onze Eet- en Drinkpoli

Op de eet- en drinkpoli werken mensen die veel verstand hebben van de problemen bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Dat is fijn voor jou. Want zij begrijpen jou als beste! Je bent hier dus van harte welkom!

Afvallen: onderzoek, behandeling en begeleiding

Afvallen is niet gemakkelijk, helemaal niet als je zelfstandig woont. Want het is heel verleidelijk om met een zak chips op de bank te gaan zitten. Goede begeleiding is dus heel belangrijk. Op de eet- en drinkpoli begeleiden ze jou goed. Ze onderzoeken jou en maken een plan waarmee jij aan de slag gaat. Je gaat anders eten en drinken. En misschien moet je wel meer bewegen. We begeleiden jou daar bij.

Waar vind je onze eet- en drinkpoli?

Wil jij graag afvallen bij de eet- en drinkpoli van Advisium? Ga dan eerst naar je eigen huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen.

Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de eet- en drinkpoli?

Wil jij graag begeleiding bij overgewicht en heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze begeleiding? Dan wordt de behandeling vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).
Heeft de zorgvraag waarvoor jij graag begeleiding wilt geen directe relatie met de beperking op basis waarvan jij een indicatie van het CIZ hebt gekregen? Dan wordt de begeleiding voor die specifieke zorgvraag niet vergoed op basis van de Wlz. Afhankelijk van jouw leeftijd, zorgvraag en zorgpolis, wordt advisering van een diëtiste - gedeeltelijk - vergoed uit de basisverzekering of soms gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering.
 

Vergoedingen

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL