Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen met een (licht) verstandelijke beperking

Heeft u een kind met een (licht) verstandelijke beperking en heeft uw kind last van bijvoorbeeld kokhalzen of spugen? Verslikt uw kind zich vaak? Of weigert uw kind zelfs om te eten? Dan kunt u bij Advisium terecht. Bijvoorbeeld bij logopedisten die zich hebben gespecialiseerd in preverbale logopedie: Logopedie voor zeer jonge kinderen. Ook heeft Advisium diëtisten in dienst die u en uw kind kunnen helpen.

Voor wie?

Preverbale logopedie is bedoeld voor baby's en jonge kinderen die moeite hebben met:

  • drinken uit de borst
  • drinken uit de fles
  • eten van de lepel
  • kauwen
  • slikken
  • drinken uit de beker
  • overmatig kwijlen

Onderzoek en behandeling

U krijgt eerst een gesprek met de logopedist en/of diëtist over het probleem. Vervolgens onderzoeken we uw kind. We observeren het eten en drinken. Op basis hiervan vertellen wij u wat er aan de hand is en adviseren we wat er moet gebeuren. Samen met u beslissen we of we een behandeling gaan starten én in welke vorm. De behandeling richt zich op het verbeteren van het eten en drinken. We behandelen uw kind en adviseren en geleiden u als ouders. Het uiteindelijke doel van onze behandeling: dat uw kind veilig, volwaardig en voldoende eet en drinkt.

De behandeling wordt uitgevoerd door een logopedist met het certificaat preverbale logopedie en/of diëtist. Zo nodig werkt deze logopedist samen met andere specialisten, zoals een fysiotherapeut of ergotherapeut.
 

Waar vind je ons?

Wilt u graag met uw kind naar een logopedist van Advisium? Ga dan eerst naar uw eigen huisarts. De huisarts kan u dan doorverwijzen.
Wilt u eerst meer weten? Stel uw vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de preverbale logopedie?

Preverbale logopedie wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van uw ziektekostenverzekering.