Gezond eten en drinken voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Gezond eten en drinken is belangrijk voor ieder mens. Dus ook voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat je niet teveel eet, maar ook niet te weinig. Dat je genoeg drinkt en dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Wil jij graag leren hoe je gezonder kunt eten en drinken? Dan kun je terecht bij de eet- en drinkpoli van Advisium.

Leer gezond eten en drinken bij onze eet- en drinkpoli

De specialisten in onze eet- en drinkpoli zijn gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Jij bent bij ons dus op de beste plek. Dat is belangrijk, want het kan zijn dat je door jouw beperking niet goed eet. Dat je teveel eet, of juist te weinig. Dat je teveel ongezonde dingen eet en drinkt, zoals chips, patat en frisdrank met veel suiker.

Een plan voor gezonder eten en drinken

Als je voor het eerst bij ons komt, dan gaan we eerst met je in gesprek. We willen bijvoorbeeld graag weten of je een goede conditie hebt, hoeveel je beweegt, hoeveel je weegt en wat je lengte is. Ook horen we graag van je wat jij op een dag zoal eet en drinkt. Daarna maken we een plan. Voor gezonder eten en drinken. 

Lees meer over:

Waar vind je ons?

Wil jij graag gezonder leren eten en drinken bij onze eet- en drinkpoli? Neem dan contact op met Advisium, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel en welke zorg jij vergoed krijgt.

Wie betaalt de begeleiding?

Wil jij graag begeleiding bij eet- en drinkproblemen en heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze begeleiding? Dan wordt de behandeling vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Heeft de zorgvraag waarvoor jij graag begeleiding wilt geen directe relatie met de beperking op basis waarvan jij een indicatie van het CIZ hebt gekregen? Dan wordt de begeleiding voor die specifieke zorgvraag niet vergoed op basis van de Wlz. Afhankelijk van jouw leeftijd, zorgvraag en zorgpolis, wordt advisering van een diëtiste - gedeeltelijk - vergoed uit de basisverzekering of soms gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering.

Vergoedingen

Voor eventuele vergoedingen op basis van een aanvullende verzekering adviseren wij je om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL