Heb je een verstandelijke beperking en last van je longen (astma of COPD)?

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking en ben jij vaak kortademig en benauwd? Haal je piepend adem en moet je veel hoesten? Dat kan te maken hebben met je longen. Dan kun je naar de Astma- en COPD-poli van Advisium.

Welkom in onze Astma- en COPD-poli

De verpleegkundigen van onze Astma- en COPD-poli hebben veel verstand van de problemen waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Je bent hier dus van harte welkom. De verpleegkundigen onderzoeken jou en vertellen je hoe zij jou het best kunnen helpen. Het kan zijn dat jij astma of COPD hebt.

Wat is astma?

Bij astma zijn je longen altijd ontstoken. Er zijn diverse soorten astma. De klachten verschillen per persoon. Astma is niet te genezen, maar met de juiste behandeling kun je er goed mee leven. Je kunt ook zélf veel doen. Zoals lekker sporten en niet roken. Ook een goede weerstand is belangrijk, want dan word je niet zo snel verkouden. En: neem je medicijnen elke dag in.

Wat is COPD?

Bij COPD zitten je longen altijd vol kleine ontstekingen, die zorgen voor blijvende schade. Je komt vaak adem tekort, bijvoorbeeld bij trappenlopen, werken of aankleden. En je moet veel hoesten, vaak met slijm. Onder COPD vallen chronische bronchitis en longemfyseem. Chronische bronchitis is een chronische ontsteking van het slijmvlies door langdurige blootstelling aan prikkelende stoffen. Bij emfyseem is de rek uit de longen, waardoor je minder lucht krijgt.

Waar vind je onze Astma- en COPD-poli?

Wil jij graag naar de Astma- en COPD-poli van Advisium? Ga dan eerst naar je eigen huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen.

Wil jij eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Wie betaalt de Astma- en COPD-poli?

Heb jij behoefte aan behandeling bij Advisium én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)? Dan wordt de behandeling vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL