Heb jij een (licht) verstandeljke beperking en moeite met sociale contacten?

Vind jij het lastig om contact te hebben met leeftijdsgenoten? Vind jij het spannend om in een groep te praten? Heb jij snel ruzie? Of word jij veel gepest? Dan kun je bij Advisium een training ‘Omgaan met anderen' volgen. Deze training is bedoeld voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Training ‘Omgaan met anderen'

Tijdens de training oefen je met situaties waar jij problemen mee hebt. Zoals een praatje maken met een ander. Iemand uitnodigen voor jouw verjaardag. Een ruzie oplossen. Of op een goede manier reageren op pesten. Je doet ook oefeningen waarbij jij doet alsof jij de ander bent. Zo leer jij je beter begrijpen wat jouw eigen rol is. Je krijgt ook oefeningen voor thuis en op school.

Speciaal voor jou

De training sluit aan op jouw behoeften en vragen. Speciaal voor jou dus. Je traint in een groep van vier tot zes jongeren. Je krijgt begeleiding van twee trainers. In totaal krijg je 6 tot 15 trainingen.

Hoeveel trainingen jij precies krijgt, hangt af van de samenstelling van de groep en van de behoeften die alle jongeren hebben.

Waar vind je ons?

Wil jij graag een training ‘Omgaan met anderen' volgen? Ga dan eerst naar jouw eigen huisarts. De huisarts kan jou doorverwijzen naar Advisium.

Wil je eerst meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]

Wij kunnen je ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg jij vergoed krijgt.

Bent u een professional? Bel dan 0800 3 55 55 55 en kies ‘Huisarts of andere professional'.

Wie betaalt de training ‘Omgaan met anderen'?

Heb jij behoefte aan een training ‘Omgaan met anderen' voor jouw klachten én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor een gedragsmatige behandeling of behandeling door een gedragswetenschapper? Dan wordt de training vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wij kunnen je ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg jij vergoed krijgt.

Heb je een gemeentelijke beschikking dan wordt de training vergoed op basis van de Jeugdwet  of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL