Huiselijk geweld verwerken voor kinderen en jongeren met (licht) verstandelijke beperking

Wordt er bij jou thuis veel geslagen of gescholden? Daar kun je veel last van hebben. Vooral als jij een (licht) verstandelijke beperking hebt. Wil je dit huiselijk geweld graag verwerken? Volg dan de cursus ‘Hé kijk mij nou!'.

Onze specialisten werken dagelijks met mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Jij bent bij ons dus op de beste plek!

Cursus ‘Hé kijk mij nou!' voor jou en je ouders

In elk gezin is weleens ruzie. Maar het is niet normaal als er wordt geslagen. Of dat je steeds wordt uitgescholden. Als jij dat hebt meegemaakt, is het heel lastig zomaar weer verder te gaan met je leven. In de cursus ‘Hé kijk mij nou!' leren jij en je moeder of vader het huiselijk geweld te verwerken. Je leert je pijn (lichamelijk en emotioneel) te verwerken. Zodat je geen blijvend trauma krijgt.

En je moeder of vader? Die krijgt weer meer zelfvertrouwen. En leert om weer op te komen voor jou en voor zichzelf. Zodat jullie weer beter met elkaar kunnen opschieten.

Waar vind je ons?

Wil je meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected].

Bent u een professional? Bel dan 0800 3 55 55 55 en kies ‘Huisarts of andere professional'.

Wie betaalt de cursus?

Willen jij en je ouder(s)/verzorger(s) graag een cursus volgen voor jullie (gezins)probleem én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze begeleiding? Dan wordt jouw cursus vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg en welke zorg jij vergoed krijgt.

Heb je een gemeentelijke beschikking dan wordt de cursus vergoed op basis van de Jeugdwet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL