Heb jij een (licht) verstandelijke beperking en ben jij vaak gestrest, boos of agressief?

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking en ben jij vaak gestrest? En word je daarom vaak boos of agressief? Volg dan een training bij Advisium. In de training ‘Minder vaak uit de Bocht' leer jij je emoties beter in bedwang te houden. Ben jij vaak agressief? Volg dan de Agressie Regulering Training (ART).

Jij krijgt de training van specialisten die zijn gespecialiseerd in het werken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Zij begrijpen jou dus goed.

Training 'Minder vaak uit de bocht'

In de training ‘Minder vaak uit de bocht' leer je omgaan met spanningen. Wat zijn die spanningen? Waarvan krijg jij spanningen? Hoe kun jij merken dat je gespannen bent? En hoe voorkom je spanningen? De training is heel leerzaam. Als je de training hebt gedaan, herken je de spanningen in je lichaam en in je hoofd. En je weet wat je moet doen om te ontspannen.

Agressie Regulatie Training (ART)

Als je snel boos of agressief wordt, kom je sneller in de problemen. Niet handig dus. In deze training leer jij jouw boosheid en agressie onder controle te krijgen. Je leert hoe jij je anders kan uiten: op een vriendelijke en toch duidelijke manier. Ook leer je dat je zelf kunt kiezen hoe jij je gedraagt. De training bestaat uit drie onderdelen:

  • Sociale vaardigheidstraining
  • Training controleren van boosheid
  • Training waarin je leert rekening te houden met andere mensen

Waar vind je ons?

Wil je meer weten? Stel je vraag dan aan één van onze ervaren medewerkers, telefoon: 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]

Bent u een professional? Bel dan 0800 3 55 55 55 en kies ‘Huisarts of andere professional'.

Wie betaalt jouw training?

Wil jij graag een training volgen voor jouw klachten én heb jij een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor deze begeleiding? Dan wordt jouw training vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg en welke zorg jij vergoed krijgt.

Heb je een gemeentelijke beschikking dan wordt de training vergoed op basis van de Jeugdwet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL