Gebarentaal voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking

Heb jij naast je (lichte) verstandelijke beperking ook problemen met horen of jezelf uiten? Dat is vervelend. Want dat maakt het extra lastig om te communiceren met anderen. Gebaren kunnen dan een goed hulpmiddel zijn. Je praat dan met handbewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Wij geven je advies en je kunt bij ons gebaren leren.

Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in het werken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Je bent hier dus op de beste plek!

Voor jou én voor je ouders/verzorgers

Wil je gebaren leren? Volg dan een cursus bij Advisium. Deze cursus is geschikt voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking die begrip hebben van de gesproken taal. De cursus is maatwerk. Dat betekent dat onze logopedist rekening houdt met jouw wensen en mogelijkheden en met jouw beperking. In de cursus leer je hoe je met gebaren en gezichtsuitdrukkingen kunt praten met anderen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat jouw ouders, verzorgers of familie jouw gebaren begrijpen. Daarom krijgen zij ook les.

Waar vind je ons?

Wil jij graag gebaren leren? Neem dan contact op met Advisium, tel. 0800 3 55 55 55, e-mail: [email protected]
Wij kunnen je ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg én welke zorg jij vergoed krijgt.

Wie betaalt deze begeleiding?

Hebben jij en jouw ouders/verzorgers behoefte aan een cursus Gebarentaal én heb jij (lichte) verstandelijke beperking? Dan wordt deze begeleiding vergoed op basis van de (tijdelijke) subsidieregeling voor extramurale behandeling of de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Je hebt wel een indicatie nodig van het CIZ.

Wij kunnen jou ook ondersteunen bij het aanvragen van de indicatie. Een indicatie bepaalt hoeveel zorg en welke zorg jij vergoed krijgt.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL