Nieuws & blog

Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblemen. Je raakt er niet mee...
Suzanne had last van epilepsie en onzekerheid. Ze had daardoor moeite op school. Nu is Suzanne...
Familie bezoeken, een praatje met de buurvrouw. Vanzelfsprekend? Niet voor mensen met een...
« Terug

Zorg dichtbij: polikliniek 'nieuwe stijl'

Zorg dichtbij: polikliniek 'nieuwe stijl'

Expertisecentrum Advisium: polikliniek nieuwe stijl.

We brengen de specialistische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking dichterbij. Bij Expertisecentrum Advisium van 's Heeren Loo werken ervaren professionals. AVG-artsen, logopedisten en fysiotherapeuten bijvoorbeeld. Zij werken voor een specifieke doelgroep: mensen met een verstandelijke beperking.

Tot voor kort was dit vooral intramuraal, met een zorgaanbod voor cliënten van 's Heeren Loo. Door de transitie in de zorg ontstaat een nieuwe situatie. Steeds meer cliënten blijven langer thuis wonen en dus ontstaat er een behoefte bij hen, maar ook bij ouders, familie en bijvoorbeeld reguliere huisartsen en fysiotherapeuten aan specifieke hulp, zorg en kennis. De behoefte verplaatst dus voor een flink deel van binnen naar buiten; van intramurale cliënten naar extramurale cliënten.

Om daar op in te spelen biedt Advisium die hulp, zorg en kennis ook buiten 's Heeren Loo aan: via een 0800-nummer, website en social media kan iedereen contact opnemen en gebruik maken van de aanwezige expertise.

Samenwerking op lokaal niveau

In Druten resulteert dit nu ook in de eerste vestiging ‘nieuwe stijl' van Advisium. In samenwerking met het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is daar een polikliniek geopend waar cliënten terecht kunnen. Bijkomend voordeel is dat cliënten vanuit Druten nu niet meer naar Nijmegen hoeven, maar dichtbij de specifieke zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. Specialisten van het CWZ en Expertisecentrum Advisium kunnen bovendien ter plekke kennis en ervaring uitwisselen en ondersteunen samen de wijkteams in de regio.
 

Een prachtige ontwikkeling dus! Meer weten? Lees ook het artikel in de Gelderlander.

Auteur: Kees Erends (lid Raad van Bestuur - Zorg)Reacties

Er zijn nog geen reacties. Word de eerste.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat wij doen en te bieden hebben. Ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL