Nieuws & blog

Familie bezoeken, een praatje met de buurvrouw. Vanzelfsprekend? Niet voor mensen met een...
Aan de opkomst voor het congres van Medilex op 12 oktober is te zien dat mondzorg steeds meer...
Er zijn veel jongeren in Nederland met een licht verstandelijke beperking. We kunnen van alles...
« Terug

Bewegen of bewogen worden: kom in beweging!

Bewegen of bewogen worden: kom in beweging!

Bewegen is voor ons ontzettend belangrijk. Het houdt ons fit en alert en kan functioneren als een soort uitlaatklep. Maar wat als je niet kunt bewegen en de hele dag in een rolstoel zit? Naast verveling kan een gebrek aan bewegen ergere gevolgen hebben. Bijvoorbeeld vergroeiingen van het steeds in eenzelfde houding zitten of liggen.

Mensen met een ernstige en meervoudige beperking (EMB) zijn veelal rolstoelgebonden. Deze ‘wheelers' kunnen vaak niet uit zichzelf bewegen. Daarom heb we onderzocht wat de effecten zijn op EMB-ers van bewegen én bewogen worden. In het filmpje onder aan het bericht vertelt Greta van Dijk over bewegingsbeleving bij EMB.

Expertisecentrum EMB

Bij expertisecentrum EMB is wetenschappelijke kennis en expertise over de ondersteuning aan mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB) samengebracht onder één dak. We willen die kennis toegankelijk maken voor een ieder die hier interesse in heeft. Expertisecentrum EMB is een samenwerking tussen de 's Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer over onderzoek

Wilt u meer weten over het onderzoek dat wij doen? Kijk dan op www.sheerenloo.nl/onderzoek.
 Reacties

José
Geplaatst op 21-4-16 16:19.

Mis niks

Blijf op de hoogte van wat wij doen en te bieden hebben. Ontvang maandelijks de beste artikelen van onze site. Schrijf je in.

Direct contact

0800 3 55 55 55

MA - VRIJ  08:00 - 18:00 UUR
OF STUUR EEN MAIL